Restaurant Alborz viert eerste overwinning Iran op WK

Iran overleeft nooit de eerste ronde op het WK. Toch slaat dit de supporters niet uit het veld. Bij restaurant Alborz vierden Iraniërs, vol passie, hun eerste overwinning van dit WK.

Farhad is bevriend met de eigenaar van het Perzische restaurant en is uitgenodigd om daar de eerste wedstrijd van Iran op het WK in Rusland te kijken. Hij is fanatiek, maar ook realistisch: “Iran speelde goed, maar we hebben ook veel geluk gehad. Daarnaast zit Iran in een hele zware poule met Spanje, Portugal en Marokko, dus we zullen zien. Maar ja, je weet wat ze zeggen he…de bal is rond. Griekenland heeft ook het EK eens gewonnen’’.

Araash is de eigenaar van het restaurant en heeft deze avond speciaal georganiseerd voor vrienden en bezoekers van het restaurant. Volgens hem is Iran echt een voetballand. Hij weet nog goed de enige keer dat Iran een WK-wedstrijd won in 1998. Dit was uitgerekend tegen Amerika, de aartsvijand van Iran. Een prachtige wedstrijd, ook al ging het toen ook vooral om de politiek die er achter zat.

De wedstrijd tegen Marokko is gewonnen met 1-0 en werd uitbundig gevierd, met vlag en al voor de deur van het restaurant. De volgende wedstrijd is aanstaande woensdag tegen Spanje. Voor Iran een zeer pittige wedstrijd.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat