Roffa Represent II

Roffa Represent is een shortdoc-serie waarin een nieuwe generatie hiphop artiesten hun verhaal vertelt en wordt gevolgd; tijdens studiosessies, optredens of gewoon met vrienden op de bank. Dat levert eerlijke, heftige en inspirerende uitspraken op over hoe sterk de hiphopcultuur niet alleen in hen zit, maar ook hoe deze verworven is met de stad. Roffa Represent focust zich niet enkel op de historie maar kijkt juist naar de toekomst; over hoe de scene blijft innoveren en over hoe hiphop véél meer is dan enkel een muziekgenre.

Aflevering 6 | Philanthrope
Simon Leidner is de man achter Philanthrope. Naar de nummers van de lo-fi artiest luisteren elke maand zo’n 2,5 miljoen luisteraars. Simon is een van de meesters van de instrumentele lo-fi hiphop, een onderbelicht subgenre van hiphop dat zich kenmerkt door de easy-listening vibes. Het afgelopen jaar was lo-fi hiphop één van de snelst groeiende genres op Spotify.

Aflevering 5 | H.E.L.D.E.R.H.E.I.D.
Gospelzangeres Joany vertelt het verhaal over haar zoon Breyten, beter bekend als rapper H.E.L.D.E.R.H.E.I.D., een rapper wie talloze jongeren hielp en inspireerde, iets dat mama Joany pas doorhad toen hij plotseling op 25-jarige leeftijd overleed en het huis volstroomde met jongeren van de straat. Joany nam de rol van haar zoon als rolmodel over. “God heeft me één kind ontnomen, maar gaf me er honderden voor terug”.

Aflevering 4 | 646RAW
De keiharde raps van 646RAW gaan over de straat, steekpartijen en de politie. Maar als de 25-jarige rapper zijn pasgeboren dochter vasthoudt verandert er iets in hem. Zijn stem wordt zachter, z’n ogen lichten op en opeens is hij niet meer de rapper RAW, maar gewoon een papa.

Aflevering 3 | Mike Metalz
Na een kwart eeuw rappen in acts als 3RD EYE, TranZlate TuigComissie, Deformer, Rotterdam Terrorcorps en opgetreden te hebben met de legendarische Chuck D van Public Enemy, doet de ruige, vuurspuwende Mike Metalz het rustiger aan. “Het is wel oké zo”, rapt hij in de microfoon.

Aflevering 2 | TrapMoneyBiggie
“T-T-T-TrapMoneyBiggie!” Zo galmt de producerstag over de beats vol keiharde basslines, grove kicks en disharmonische synths, die de jonge Capelse producer en rapper in razend tempo produceert voor artiesten wereldwijd. Ook hier in Nederland rapt hij zichzelf steeds verder de nieuwe trapscene in. En met een gigantische tatoeage van zijn artiestennaam op zijn buik getatoeëerd, wordt zijn filosofie al snel duidelijk: hij zit erin voor het leven.

Aflevering 1 | Nadeche
Deze jonge vrouw met een zachte G is misschien niet het type dat je verwacht als je haar oldskool rauwe raps hoort, maar ondanks alle vooroordelen gaat Nadeche door. Al rappend loopt ze ’s nachts over straat en filosofeert ze over de gekste dingen, op zoek naar een antwoord hoe om te gaan met haar diepe wonden.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat