Roncalli Mavo krijgt internationaal bezoek

Deze week krijgen leerlingen van het Roncalli Mavo in Prins Alexander bezoek van leerlingen uit onder andere Duitsland, Spanje, Turkije en Zweden. Dit gebeurt in het kader van een uitwisselingsproject en om een klein inkijkje te krijgen in dit project gingen we langs bij leerling Anjelica die sinds afgelopen weekend een Zweeds meisje op bezoek heeft.
“Ik was in het begin best nerveus”, aldus Anjelica Balgrave wanneer ze praat over haar eerste ontmoeting met Freda, de Zweedse uitwisselingsstudente die bij haar op bezoek is. “Maar dat ging uiteindelijk snel voorbij en ik vind het leuk om haar nu de echte cultuur van Nederland te laten zien.”

Het bezoek van Freda en vele andere buitenlandse leerlingen is in het kader van een zogeheten ErasmusPlus-programma, waarbij buitenlandse leerlingen en docenten naar het Roncalli Mavo zijn gekomen om een inkijkje te krijgen in de keuken van de Nederlandse school en haar samenleving: “We proberen de leerlingen meer bij te brengen van andere culturen en wereldburgers van ze te maken”, aldus initiatiefnemer Roberto Willems, die tegelijkertijd ook Rotterdam wil promoten: “Natuurlijk! We wonen hier nu eenmaal, dus dan willen we laten zien hoe mooi het is”.

Mede daarom gaat de groep later die dag ook naar Hoek van Holland, en hoewel vooral de Turkse leerlingen wel warmer strandweer zijn gewend, vinden ze het wel geweldig: “De mensen hier zijn heel aardig, iedereen zegt gedag en in Turkije krijg je dat minder snel. Het is alleen wel een beetje koud”, aldus een Turkse leerling terwijl Anjelica toevoegt: “Ik denk dat je door dit project veel meer inzicht krijgt in andere culturen en ik denk dat dit heel waardevol is”.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat