Rotterdam Architectuurprijs 2021: Welk bouwwerk krijgt de publieksprijs?

Epos en Maaspoints

Nog een paar dagen en dan sluit de stembus van de Rotterdam Architectuurprijs 2021. De jury heeft tien projecten geselecteerd die kans maken. In tien korte reportages hebben wij de gebouwen in beeld gebracht. Ook spreken we de architecten en de gebruikers. Uitkijkpunt Maaspoints en het gebouw van basisschool Het Epos zijn twee van de kanshebbers.

Maaspoints: Water Woud: Uitkijkpunt op Brienenoordeiland, een bijzondere plek langs de Maas, maakt het mogelijk de relatie tussen stad en rivier en tussen mens en natuur te beleven.

Het Epos: Deze school uit 75 prefab houten volumes kan gemakkelijk worden gedemonteerd, vergroot en uitgebreid, en combineert circulariteit met architectonische aandacht.

Stemmen
Van 28 april tot en met 31 mei kan iedereen stemmen op de tien gebouwen die kans maken op de prijs. Ook de beste stem-motivatie ontvangt een erkenning. De 8 video’s van de andere projecten zijn hier te bekijken.

De Rotterdam Architectuurprijs is een prijs voor het team van ontwerper, opdrachtgever en bouwer en is een initiatief van de gemeente Rotterdam, georganiseerd door AIR, Architectuur Instituut Rotterdam. Bovenstaande reportages kwamen tot stand in opdracht van AIR Rotterdam.