Rotterdam en ANWB starten inleveractie voor kinderfietsen

Gemeente Rotterdam en de ANWB roepen Rotterdammers op om kinderfietsen te doneren aan hen die het moeilijker hebben. Op donderdag 15 april laten de organisaties weten dat ze een lokale inleveractie zijn gestart. De actie loopt tot en met 31 mei.

“Elk kind een eigen fiets, luidt het motto van de organisaties.” Met de actie hopen zij Rotterdammers met minder geld te voorzien van een kinderfiets. Op deze manier kunnen kinderen die het financieel moeilijk hebben alsnog beter leren fietsen. Volgens de organisaties kan dat alleen wanneer de kinderen genoeg ervaring opdoen. “Om goed te leren fietsen moeten ze meters maken in het verkeer. Het liefst zo veilig mogelijk.”

Meedoen aan de actie
Rotterdammers kunnen de fietsen inleveren bij 10 aangesloten Rotterdamse partners verspreid over de de stad. Heb je een fiets die je niet meer gebruikt? Meld deze dan aan via de ANWB-website en zoek een locatie bij jou in de buurt. Zodra de fietsen zijn goedgekeurd en zijn opgeknapt, gaan ze naar een fietswerkplaats. Kinderen die nog geen fiets hebben vanwege een financiële situatie, kunnen zich aanmelden via de Verkeersonderneming.

Wethouder Judith Bokhove van Mobiliteit, jeugd en taal: “We vragen ouders om hun kinderen met de fiets naar school te brengen in plaats van met de auto. Maar het zou nog mooier zijn als kinderen zelf aan hun ouders vragen om met de fiets naar school te mogen.”