Rotterdam goed vertegenwoordigd bij nominaties verkiezing ‘Beste Gebouw 2022’

Drie Rotterdamse gebouwen zijn genomineerd voor de benoeming tot het Beste Gebouw van 2022. Het gaat om Little C, het Depot Boijmans van Beuningen en de Floating Office. De jaarlijkse prijs wordt georganiseerd door de branchevereniging van Nederlandse architectenbureaus (BNA). De winnaar wordt op 12 mei bekendgemaakt. Eerder maakte OPEN Rotterdam deze reportages over Little C en het Depot Boijmans van Beuningen.

Dat Rotterdam goed is vertegenwoordigd bij de nominaties komt bewoners van de architectuurstad natuurlijk niet als een verrassing. OPEN Rotterdam gaf vorig jaar al een sneak preview van het depot van Museum Boijmans van Beuningen. Het gebouw, dat dient als opslagplaats voor het museum, is sinds vorig jaar toegankelijk voor het publiek. De sneak preview van het depot is hier te zien.

Daarnaast heeft Little Coolhaven, beter bekend als Little C, al twee prijzen gewonnen vorig jaar. Het wooncomplex won zowel de publieks- als de juryprijs tijdens de uitreiking van de Rotterdam Architectuurprijs 2021. In een reportage naar de juryselecties van de Rotterdam Architectuurprijs brachten we Little C in beeld. De reportage is hier te zien.