Rotterdammer Jeroen Laven opent zijn marathonseizoen weer in eigen stad

Rotterdam staat dit weekend in het teken van de Marathon. In 2021 is de marathon verplaatst naar Oktober, maar in 2022 kunnen de renners weer deelnemen aan de lente versie. Voor fervent marathonrenner Jeroen Laven is dit een goed begin van zijn marathon seizoen. Hierna staan er, voor dit jaar, in ieder geval nog twee anderen op de planning.

Dit jaar loopt Jeroen Laven zijn 15e marathon. Hij heeft een nummer op mogen spelden in onder andere Berlijn, Bremen, New York en Amsterdam. Toch is zijn ervaring met het lopen in Rotterdam een soort thuiswedstrijd. Dit komt door het publiek. De Rotterdamse marathon is goed in balans volgens Laven: “Niet te groot en niet te klein.” De aantrekkingskracht om mee te rennen zit voor Jeroen in de persoonlijke uitdaging; erachter komen dat je het wel kunt, hoewel je op bepaalde punten graag wilt opgeven, het wedstrijd elementen en het enthousiasme van de toeschouwers. En het publiek in Rotterdam is altijd heel erg enthousiast. Over de verschillen tussen de marathons die hij liep zegt Jeroen; ‘ Als je in New York de marathon loopt staat iedereen klaar om je te highfiven, hier in Rotterdam wordt dat vooral gedaan door de kinderen.’ Wat ook een grappig verschil is; in New York herken je de deelnemers aan de Marathon een aantal dagen laten direct; ze dragen dan vol trots hun medailles om hun nek. Jeroen is hierin best bescheiden; bij hem hangen de medailles gewoon, over elkaar, aan de kast. 

Na de Rotterdamse Marathon staat Bremen als volgende op de agenda. Hier zoekt Jeroen een aantal vrienden op die dit jaar hun vijftigste verjaardag vieren door mee te rennen. Deze vrienden heeft hij 5 jaar geleden kunnen overtuigen om mee te doen. En hoewel ze toen gezamenlijk hadden besloten ‘Dit nooit meer!’, gaan ze ook in 2022 weer flink doorstappen.

De aantrekkingskracht om mee te rennen zit voor Jeroen in de persoonlijke uitdaging; erachter komen dat je het wel kunt, hoewel je op bepaalde punten graag wilt opgeven, het wedstrijd elementen en het enthousiasme van de toeschouwers.

Jeroen is blij dat hij weer mee kan doen met de volledige marathon dit jaar: “Vorige jaar was het in Oktober en had ik nog wat last van de Corona kilo’s, het jaar daarvoor heb ik meegedaan via de app. Dit is niet hetzelfde. Het is leuk om te beseffen dat er inmiddels alweer zoveel tijd is verstreken sinds de laatste keer dat ik meeliep.”