Rotterdammer zamelt spullen in voor St. Maarten

Rotterdammer Ras Camarao zamelt spullen in voor het getroffen eiland St. Maarten. Het is hem met deze actie gelukt om Rotterdam in beweging te brengen om de getroffen mensen in St. Maarten te helpen.

Orkaan Irma heeft een verwoestende schade achtergelaten in verschillende eilanden in het Caribische gebied, zoals St. Maarten, Cuba en Saba. Jammer genoeg wordt er gevreesd dat het dodental verder gaat stijgen. Patrick Marcelino, beter bekend als Ras Camarao is een inzamelactie begonnen voor St. Maarten om spullen zoals kleding, voedsel en andere benodigdheden voor het eiland in te zamelen om ze vervolgens naar het eiland te versturen. “De mensen zijn alles kwijtgeraakt. Wij zamelen spullen in om ze weer op de been te helpen”, aldus de initiatiefnemer.

Marcelino heeft een band met het eiland, omdat hij er een tijdje gewoond heeft. “De drang om hulp te bieden kwam gelijk naar boven toen ik hoorde van de orkaan.” Andere Rotterdammers zijn door hem geïnspireerd om ook te helpen. Zo vertelt vrijwilliger Alex Albertus: “Toen ik de oproep van Patrick zag op Facebook, heb ik ook een oproep geplaatst op Facebook om mensen op te roepen mee te helpen. En sinds vrijdag heb ik ook geholpen”.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat