Rotterdammers in debat over integratie

Leefbaar Rotterdam bracht Rotterdammers bijeen in Kantine Walhalla om te debatteren over de mislukte integratie. Althans, zo stelde Leefbaar het. Genoeg aanwezigen deelden een andere mening. Kortom: voer voor debat dus.

“Dit debat is hoognodig om een keer met elkaar te voeren, in plaats van over elkaar. We hebben de afgelopen periode een aantal excessen gezien waarvan wij denken: de integratie is mislukt. We zijn ons ook bewust dat daar wat tegenover gezet kan worden, dus laten we nu maar eens dat gesprek aan gaan”, stelt initiatiefnemer Tanya Hoogwerf van Leefbaar Rotterdam.

Een debat is geen debat als daar ook niet een andere mening tegenover staat. Cemil Yilmaz, sociaal psycholoog en panellid tijdens het debat, vindt het wel meevallen: “Ik denk dat de integratie tot op zekere hoogte zeer gelukt is. Er is inderdaad een significant gedeelte van de jongeren die zich niet kan identificeren met het Nederlanderschap. Dat zou je problematisch kunnen noemen. Ik vind het eerder interessant om te vragen waardoor het wordt veroorzaakt. En tegelijkertijd: hoe geïntegreerd is de traditionele Rotterdammer?’’

OPEN Rotterdam ging de straat op in het Oude Noorden om te vragen in hoeverre de Rotterdammers vinden dat de integratie gelukt is. De voorbijgangers op straat waren het duidelijk niet eens met Leefbaar Rotterdam. “Kijk maar naar hoe de Rotterdammers met elkaar leven. De buren leven met elkaar. Dat is niet heel erg negatief”, vertelde een winkelier uit de Zwaanshalsstraat.
 

 

 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat