Rotterdammers leven mee met slachtoffers kinderopvangtoeslagenaffaire

Duizenden Rotterdammers zijn slachtoffer geworden van de kinderopvangtoeslagenaffaire; de stad die het hardst geraakt is. Op het stationsplein in Rotterdam uiten Rotterdammers hun medeleven met de slachtoffers. “Het ergste vind ik nog wat de kinderen is aangedaan.”

Uit cijfers van de gemeente blijkt dat er 5500 Rotterdammers slachtoffer zijn geworden van fouten van de Belastingdienst. Inmiddels hebben 3400 mensen zich gemeld bij de gemeente en worden 1300 mensen actief geholpen. De gemeente mag vanwege de privacywetgeving de mensen die zich niet hebben aangemeld, zelf niet opbellen. Iedereen die slachtoffer is van dit schandaal zou zelf een melding hiervan moeten maken. De gemeente Rotterdam liet in mei al weten de schulden te betalen van ouders die zijn getroffen door de toeslagenaffaire.

De gemeente heeft het Informatiepunt Toeslagenaffaire 010 in het leven geroepen voor Rotterdamse gedupeerden van de kinderopvangtoeslagenaffaire. Zij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur op 010 – 267 00 01. Of bereikbaar per mail.