Rotterdammers met Kroatische roots zetten inzamelingsactie op voor thuisland

Een groep Rotterdammers met Kroatische roots is een inzamelingsactie gestart om slachtoffers van de aardbeving in Kroatië te steunen. Het land werd eind december getroffen door natuurgeweld. Nog steeds zijn er op veel plekken in het kustland harde schokken te voelen. 

Vrijwilligers rijden heel het land door om kleren, zeilen en zelfs radiatoren op te halen. “Wij verzamelen alles wat de mensen daar kan helpen aan de wederopbouw van het land”, zegt Goran Miskovic, een van de vrijwilligers die inmiddels al jaren in Rotterdam woont. “Wij verzamelen alles op een centraal punt, vanuit daar rijden vrachtwagens direct naar Kroatië.”

Donateur Marina is geëmotioneerd: “Het raakt mij dat deze aardbeving daar plaatsvindt”, vertelt de dame uit Delfshaven. “De mensen zijn net hersteld van een heftige oorlog en nu moeten ze alles weer opnieuw opbouwen.” 

Crowdfundingsactie
De organisatie is dankbaar voor de opkomst en inzet. “Wij willen iedereen bedanken die zich de afgelopen dagen met volle passie heeft ingezet om de actie tot een succes te maken!” De actie is nog niet afgelopen. Naast een inzamelingsactie hebben de Rotterdammers namelijk ook nog een crowdfunding opgezet. 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat