Rotterdammers Nanko en Yoka maken circusfilm op verschillende plekken in de stad: ‘Te gek om dit te mogen doen!’

Circusstad Festival

Rotterdammers Yoka van Zuijlen en Nanko Goeting hebben een heuse circusfilm gemaakt. De film Echo, opgenomen op allerlei locaties in de stad, gaat zaterdagavond 1 mei om 20.00 uur in première en is zondagavond te zien bij OPEN Rotterdam. “Circusartiesten zijn echt hele leuke mensen.” 

 Normaal gesproken zouden de circusartiesten die meewerkten aan Echo nu druk bezig zijn met oefenen voor Circusstad Festival. “Dat waren ze ook, tot door corona besloten werd het festival dit jaar niet door te laten gaan”, vertelt regisseur Yoka van Zuijlen. “Maar om toch de artiesten in de schijnwerpers te zetten zijn Nanko en ik gevraagd om een film met ze te maken. Te gek natuurlijk!”

Inspirerend
Samen met de artiesten keken ze naar wat zij al aan acts hadden voorbereid en zochten daar locaties bij. “Dat zijn vooral bijzondere binnenlocaties geworden, iets waar we blij mee waren, want het was vaak rotweer tijdens het filmen. Het zijn locaties die met hun architectuur ook wat meebrengen. Maar het was vooral bijzonder om met de artiesten te werken. Circusartiesten zijn echt hele leuke mensen, anders dan acteurs, veel meer bewust van hun lichaam. Voor mij erg inspirerend.”

De film is vanaf zaterdag een week lang te zien op circusstad.nl en zondag vanaf 18.45 uur een dag lang bij OPEN Rotterdam. 

Beeld uit de circusfilm Echo, die zaterdagavond in première gaat.