Rotterdammers van streek: Tram zal verdwijnen in delen van de stad

Trams zullen langzaam uit het straatbeeld verdwijnen. Het voertuig is door de Rotterdammer niet meer weg te denken uit de stad, maar de gemeente denkt er anders over. Er is namelijk bekend gemaakt dat tramlijn 4 definitief ingekort zal worden. OPEN Rotterdam gaat de straat op in Delfshaven en peilt de mening van Rotterdammers over deze verandering.

“Ik heb mijn poot gebroken. Denk je dat ik daar helemaal heen kan lopen! Het is schandalig! Vooral voor ouderen!’’ Uit de eerste reacties blijkt dat de Rotterdammers van streek zijn. Check hieronder de andere reacties.

Werkzaamheden worden nachtmerrie bewoners Delfshaven
Diverse werkzaamheden zorgden ervoor dat de tram niet zijn reguliere dienstregeling kon rijden. Inmiddels is aangekondigd, dat ze niet alleen de komende tijd anders zullen rijden, maar dat tramlijn 4 voortaan altijd een verkort traject rijdt. Dit houdt in dat de tram niet meer zoals gewoonlijk zal rijden over de Schiedamseweg, Nieuwe Binnenweg, Straatweg én de Oudedijk. Op jaarbasis moet die de gemeente ongeveer 4 miljoen schelen. Ook tramlijnen 7 en 8 lopen gevaar.