Rotterdammers zetten vraagtekens bij nominatie politie voor inclusiviteitsprijs

De Wervingsbus van de Politie Eenheid Rotterdam is genomineerd voor de inclusiviteitsprijs van management- en consultancybedrijf 010Inclusief. De prijs is gericht op acties die bijdragen aan meer diversiteit op de werkvloer. Onder de genomineerden is ook de Politie Eenheid Rotterdam, en dat roept bij sommige Rotterdammers vragen op.

De Politie Rotterdam kwam in 2021 namelijk negatief in het nieuws vanwege racistische WhatsApp berichten. In maart van afgelopen jaar was er een groot protest voor het politiebureau nabij Marconiplein vanwege deze App-berichten. De demonstranten eisten het ontslag van de betreffende agenten.

Vraagtekens
Op LinkedIn vraagt een Rotterdammer zich af of 010Inclusief wel op de hoogte is van de recente gebeurtenissen: “Did your organisation miss the entirety of 2021 and the racist abuse and intimitation of peaceful protestors they are responsible for? Disgraceful.”

Ook op Twitter roeren mensen zich.

OPEN Rotterdam heeft contact gezocht met 010Inclusief voor een reactie. Hier hebben zij uitgebreid op gereageerd. Klik hier voor het artikel met reactie.

Eerder maakten wij onderstaande reportage over een protest bij het politiebureau op het Marconiplein.