Rotterdamse Fabritio (26) wil eerste koning ooit van Zomercarnaval worden

Het zomercarnaval komt er weer aan. De Coolsingel en de stad Rotterdam zullen weer in kleuren opbloeien met een feestelijke parade, de kostuums zijn weer in de maak en voor Rotterdamse Fabritio (26) ging dat het afgelopen jaar niet in de koude kleren zitten.

Fabritio is al sinds kinds af aan stapelgek op het zomercarnaval en is al vanaf zijn 15e onderdeel van een groep: Cabo Verde Chegou. Nu mag hij zich kandidaat noemen tot de Carnaval Royalty Election 2022. Dit jaar is voor het eerst dat de parade ook mannelijke Royalties verkiest. Volgens de Stichting Zomercarnaval is dit een stap in de goede richting. Ook mannen horen namelijk bij de uiting van Carnaval.

Maar wat is nou precies de rol van een carnavalsroyalty? Dat zit hem vooral in de vertegenwoordiging van de parade, waarin de Royalty een prominente plek krijgt. De royalty straalt Zomercarnaval uit, inclusiviteit en vooral heel veel glitter, glamour en kleur.

De verkiezing van de carnavalsroyalty vindt plaats op 9 juli in de Doelen, voordat de Lightparade en de straatparade in Rotterdam zelf plaatsvinden in het weekend van 29 en 30 juli.