Rotterdamse heeft huis vol met dieren uit het buitenland

Een huis vol katten en honden. Bij Lea Gesser kijkt de visite waarschijnlijk niet meer raar op, haar hele huis zit vol met dieren. En niet zomaar dieren. De dieren zijn bijna allemaal geadopteerd uit het buitenland.

Lea zocht een paar jaar geleden een hond. In eerste instantie haalde zij een hond uit het asiel in Gouda, maar toen dat geen succes bleek, moest ze verder zoeken. Zo raakte Lea in contact met organisaties die honden uit het buitenland naar Nederland halen. “Via Facebook ging er echt een wereld voor mij open. Ik las en zag verhalen waar je bang van wordt. Ik besloot toen mijn eerste hond uit het buitenland te halen.”

Toch was Lea niet zo naïef dat ze haar keuze alleen maakte via Facebook. “Ik ben op zoek gegaan naar een goede stichting, dat betekent veel research, vragen stellen en doorvragen bij stichtingen. Vertrouw je het zaakje niet? Dan is het meteen klaar voor mij en ga ik niet in zee met de desbetreffende stichting.”

Dat er ‘vieze’ spelletjes worden gespeeld in deze wereld, bevestigt Hanno Berger, oprichter van Stichting Dierennood. “Er gaat veel geld om in dierenhandel en daarmee krijg je dus maffiapraktijken en misschien nog wel erger zieke: zieke dieren uit het buitenland komen illegaal naar Nederland.”

Hanno is zelf vaak in het buitenland geweest voor zijn stichting. “De omstandigheden zijn daar vaak erg slecht, maar in de opvangplekken werken geweldige mensen, die helaas vaak niks kunnen betekenen voor de dieren. Er is namelijk een financieel probleem.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat