Rotterdamse jongeren helpen de samenleving met vrijwilligerswerk

Dat veel volwassenen deze dagen vrijwilligerswerk doen, dat is inmiddels wel duidelijk. Maar hoe zit het met jongeren? Vandaag volgen wij twee Rotterdamse jongeren die zich inzetten voor de samenleving tijdens deze crisis.

Esme Bakker is sinds enkele weken vrijwilliger bij Keju Kitchen. Hier worden tweemaal per week maaltijden bereid en voedselpakketten samengesteld voor mensen die minder te besteden hebben. De voedselpakketten zijn geheel gratis en kunnen worden afgehaald of worden bezorgd. Veel van de producten worden gedoneerd door bedrijven en particulieren. “We hebben gisteren een tas gekregen met allemaal spelletjes erin, dus die gaan we ook aan de gezinnen geven”, vertelt initiatiefnemer Bryan Keehnen enthousiast.

“Ik doe dit pas twee weken, maar ik ben blij dat ik begonnen ben”, legt Esme uit. “Aan het begin vond ik het wel fijn om vrij te zijn, maar na een tijdje begon de verveling toe te slaan. Ik heb het erg naar m’n zin, want het team is heel gezellig.”

Mohamed Guled is pas zeventien, maar hij is al jaren actief als vrijwilliger bij Werkteam Feijenoord. Vaak houden ze zich bezig met jongerenwerk, maar nu met de coronacrisis zetten ze zich vooral in voor gezinnen in nood. “Meestal helpen we jongeren met bijvoorbeeld het maken van een cv”, zegt initiatiefnemer Yusuf Can. “Maar nu maken we twee keer per week voedselpakketten, en de rest van de week maken we noodpakketten voor gezinnen die écht in nood zijn.”

Mohamed heeft zijn vrienden overgehaald om ook vrijwilligerswerk te doen. “Eerst waren we maar met z’n drieën, maar nu zijn we met veel meer. Ik vind het belangrijk dat jongeren zich inzetten voor de samenleving, zeker in deze moeilijke tijd.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat