Rotterdamse Juninio heeft MS en hield dit lang verzwegen

Juninio Grootfaam uit Zevenkamp, kreeg in 2014 de diagnose MS. Uit angst om alles kwijt te raken, hield hij zijn ziekte lang geheim voor iedereen om hem heen. Om in ieder geval een toekomst te hebben met zijn kinderen, start hij een crowdfunding voor een behandeling in het buitenland. 

In 2008 kreeg Juninio een zwaar auto ongeluk op de A20, die hij ter nauwe nood overleefde. Een aantal jaren later kreeg hij signalen van een uitvallend linkerbeen tijdens het sporten en andere inspanningen. Omdat de klachten steeds erger werden, besloot hij toch naar de dokter te gaan. Na een grondig neurologische onderzoek, kreeg hij te horen dan hij MS had: een ziekte van het centrale zenuwstelsel. ”Ik wist toen niet wat dat betekende of wat mij te wachten stond”.

”Ik was bang om mijn werk te verliezen, want ik wil financieel zorgen voor mijn kinderen”

Juninio werkte als verkoper bij een telefoonmaatschappij in de tijd dat er MS werd vastgesteld bij hem. Hij zou op korte termijn een nieuw contract krijgen, maar door tegenvallende werkprestaties ging deze verlenging niet door. Ook bij de daaropvolgende werkgever mocht hij uiteindelijk niet blijven, doordat hij de werkdruk niet aankon ten gevolge van zijn ziekte. Een ziekte die hij verzweeg.

”Na een festival in Ahoy viel mijn hele linkerhelft uit, toen wist ik dat het klaar was”

Juninio genoot van een rijk sociaal leven, maar ook aan deze kring verzweeg hij zijn diagnose. Hij draaide nog lang mee in het uitbundige feestleven dat hij en zijn vrienden hadden, terwijl zijn lichaam al aangaf dat dat niet meer kon. ”Op de terugweg naar de auto na een festival in Ahoy, viel mijn hele linkerhelft uit. Ik moest toen de knoop doorhakken, dat ik gewoon niet meer meekon naar zulke dingen”. Hij verloor hierdoor een groot deel van zijn sociale netwerk, ”Dan merk je wie je echte vrienden zijn”.

De liefde van mensen om hem heen en zijn kinderen, houdt Juninio sterk. Zijn tien maanden oude baby, kan echter niet bij hem opgroeien. ”Ik kan gewoon niet de vader zijn die ik wil zijn. Daarom vecht ik om beter te worden”.

”Ik doe met de crowdfunding een beroep op de goedheid van de mens” 

Via de crowdfunding die hij begon in juni dit jaar, hoopt Juninio geld op te halen voor een behandeling in Rusland. Het gaat om een speciale stamcelbehandeling, die in Nederland niet wordt uitgevoerd. De behandelingskosten zijn €55000 en de teller staat nu op iets meer dan €5200.

Ondanks dat hij niet echt actief is op social media, hoopt Juninio wel dat er zoveel mogelijk aandacht komt voor zijn actie zodat hij in februari volgend jaar kan afreizen naar Rusland. Je kunt hier doneren.