Rotterdamse katten worden gratis gechipt

Kattenbaasjes opgelet: deze maand kun je gratis je kat laten chippen en registreren op elf locaties in Rotterdam. Het is een initiatief van de Dierenbescherming en gemeente Rotterdam, om er zo voor te zorgen dat er minder katten op straat belanden. De elf locaties werken belangeloos mee aan de chip-actie.
Check hier alle elf locaties.

Jaarlijks worden er rond de 25.000 katten op straat gevonden. Veertien procent daarvan kan weer met hun baasje worden herenigd, de rest moet op zoek naar een nieuw thuis. De chip en registratie is niet alleen belangrijk voor buitenkatten: ook katten die normaal gesproken binnen zitten, zouden gechipt moeten zijn, zegt de Dierenbescherming, voor het geval dat het dier per ongeluk op straat terecht komt. Iedere chip bevat een uniek registratienummer dat gekoppeld wordt aan je gegevens. Elk asiel en elke dierenarts in Nederland kan de chip uitlezen. Hierdoor kan de kat altijd weer naar de eigenaar teruggebracht worden.

Als je je kat wil laten chippen, moet je wel even van tevoren bellen om een afspraak te maken. Let op: het moeten wel Rotterdamse katten zijn, dus je moet aantonen dat je zelf in Rotterdam woont.

De actie loopt van 1 tot en met 30 november, maar de gemeente waarschuwt: als de chips eerder op zijn, stopt de actie eerder. Vorig jaar hebben 683 Rotterdamse katten een chip gekregen. Dit jaar zijn er meer chips beschikbaar om in de behoefte te voorzien.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat