Rotterdamse ‘laatste loper’ bij Nijmeegse Vierdaagse

De Rotterdamse Aucilia do Rosario loopt dit jaar vijftig kilometer per dag tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. De vierde dag is aangebroken en het werd vanochtend nog even spannend, want zij had zich verslapen. Twee en een half uur later dan normaal start zij toch aan de laatste loopdag. Hoogstwaarschijnlijk komt ze vanmiddag als een van de laatsten over de finish, maar dat maakt de prestatie niet minder mooi!
Vanaf de eerste dag van de Vierdaagse neemt zij familie en vrienden mee op haar reis via haar Facebook pagina. Zo ook deze laatste dag. ‘Ik ben om 6.30 gestart. Ik heb tot aan 18.00 om aan de finish te komen. Ik hoef niemand wat te bewijzen. Ik geef nooit op! Ik kan niet anders dan door te gaan!’, aldus Aucilia. Iedereen leeft intens mee. Het is een zware uitdaging, maar met al meer dan 150 kilometer op de teller is er geen weg meer terug.

Zes jaar geleden deed de Rotterdamse ook al succesvol mee op dezelfde afstanden. Dit jaar draagt zij haar vierdaagse loop op aan haar, vorig jaar overleden hond, Zizou. Waarmee zij dagelijks ochtendwandelingen maakte van 8 tot 12 kilometer. Door Zizou ontwikkelde zij de liefde voor het lopen en dat is ze blijven doen.

Misschien ken je Aucilia nog wel. Wij spraken haar eerder over haar werk als spiritueel masseuse in Rotterdam. Bekijk hieronder de reportage.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter