Rotterdamse powervrouwen over #metoo en #timesup

Veel vrouwen gingen dit weekend tijdens de Golden Globes in het zwart gekleed om zo hun solidariteit te tonen naar slachtoffers van misbruik. Wij spraken drie Rotterdamse vrouwen over de hashtag die trending werd: #TimesUp

De rode loper van de Golden Globes is altijd voorzien van kleurrijke creaties. Dit jaar was dat anders. Het hele gala stond in het teken van #MeToo. Ook talkshow koningin Oprah Winfrey had het over #MeToo toen zij de oeuvreprijs Cecil B. DeMille Award in ontvangst nam.

Wij spraken drie Rotterdamse powervrouwen over dit onderwerp. Lies Roest is fractiemedewerker bij Groenlinks en snapt de keuze om #MeToo het thema te maken van het gala: “De #MeToo beweging is natuurlijk dit jaar ontstaan rondom alle affaires in Hollywood die boven tafel kwamen. Ik vind het logisch dat bij de Golden Globes dat thema zo veel aandacht kreeg”. Schrijfster, programmamaker en gespreksleider Simone van Hulst vond het thema van de Golden Globes mooi: “Omdat dat een groep mensen is die heel veel privileges heeft en heel veel ruimte heeft om dit aan de kaak te stellen”. Ook televisie- en filmmaker Rasheida Adrianus vond het een goed initiatief: “Gewoon om te laten zien dat de tijd nu is om zelf aan de slag te gaan”.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat