Rotterdamse sporthelden worden beloond met aanvoerdersband

Verschillende Rotterdamse sporters hebben een aanvoerdersband gekregen, omdat zij actief bijdragen aan diversiteit en inclusie in de Rotterdamse sport. De ‘aanvoerders’ zijn onder meer straatvoetballer Soufiane Touzani en voormalig top-judoka Deborah Gravenstijn.

Soufiane Touzani inspireert jonge kinderen met zijn filmpjes en trucjes om meer te bewegen en judoka Gravenstijn zet zich als sportambassadeur in voor een betere leefsituatie in Rotterdamse wijken. Voor hun werk krijgen ze de groen-witte band met het stadswapen uit handen van Rotterdam Sportsupport.

Andere ‘aanvoerders’ zijn onder meer hockeyster Erna Truijens, hockeyer Paul Veldhuijzen, Patrick van Daalen van Unity’99, Errol Essajas van Sport Performance Centre Rijnmond en Thijs de Greeff van de John Blankenstein Foundation. Om aandacht te vragen voor het initiatief fleurde Touzani eerder al twintig standbeelden op met de aanvoerdersband.

“Voor meer diversiteit en inclusie heb je voorlopers nodig, mensen die lef hebben en het verschil willen maken. Zij kunnen met hun enthousiasme vele Rotterdammers meekrijgen in inclusiever denken en doen”, legt Gert-Jan Lammens, directeur van Rotterdam Sportsupport, de actie ‘Omarm Rotterdam’ uit.

De actie staat voor elkaar steunen, leiderschap, samenwerking en betrokkenheid. Niet alleen is de band een beloning voor Rotterdammers die zich inzetten voor de sport, ook kunnen Rotterdammers met de band sportclubs en hun vrijwilligers in het zonnetje zetten en hun waardering en steun uitspreken, aldus Rotterdam Sportsupport.

Daarom wil de organisatie graag samenwerken met sportverenigingen en meer sporters belonen met een band. “Want ondanks mooie voorbeelden van diversiteit en inclusie in de Rotterdamse sport is er zeker nog werk aan de winkel.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat