Rotterdamse vmbo-klas wint landelijke verhalenwedstrijd

Vmbo-klas 2B van het Hildegardis MAVO in Rotterdam is winnaar van verhalenwedstrijd Er Was Eens 2017. Ze hebben gewonnen met het verhaal ‘06-06-06’ dat volgens het juryrapport “door de locatie switches zomaar een filmscript kan zijn”. De klas overtuigde de jury met een “levendige, afwisselende en humoristische pitch”.

Er Was Eens is een jaarlijkse verhalenwedstrijd voor vmbo-leerlingen in Nederland. De wedstrijd is in 2012 ontwikkeld om een educatief-literair project aan te bieden, met name voor de basis- en kader leerwegen. Het doel hiervan is om lezen aantrekkelijk te maken en het Nederlands taalgebruik te verbeteren.

879 leerlingen uit vijftig vmbo-klassen namen deel aan deze editie van Er Was Eens. De jury bestond uit Winston Bergwijn (Winne), Derek Otte (stadsdichter Rotterdam) en Erik Brus (auteur). De prijsuitreiking vindt plaats op 21 juni op het Hildegardis MAVO. Klas 2B wordt in aanwezigheid van deelnemende Hildegardis leerlingen en hun ouders gehuldigd. Elke leerling uit de klas ontvangt een boekenkast met tien boeken. Het feest wordt afgesloten met een surprise-act.

 
Bekijk de winnende pitch van klas 2B.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat