Rotterdamse Wijken Show trekt door jouw buurt: ‘We mogen weer!’

‘Ik ga zwemmen in Bacardi Lemon, een echte tijger is niet te temmen.’ De Rotterdamse Wijken Show met o.a. volkszanger Levy Goudriaan, zangeres Melissa Fortes en presentator Gianni Noten, zet jouw wijk op z’n kop met muziek, dans, zang, spoken-word en beatboxing. De aftrap was in februari op het Mathenesserplein in Rotterdam-West. Sindsdien tourt de show langs 14 verschillende wijken.

Steez Music Band, onder leiding van Stanley Clementina, is de vaste band van de Rotterdamse Wijken Show en is er elk optreden bij. Deze groep muzikanten wordt per uitvoering aangevuld met artiesten uit de wijk waar zij optreden. Uit Rotterdam-West deden singer-songwriter Daniëlle Santos Gomes, het Latijns-Amerikaanse duo Mirre Valkenburg en Álvaro Rovira Ruiz, kinderdansgroep Got2groove en spoken-word artiest Sharif Noël mee.

De acts die meedoen in de andere wijken zijn al druk bezig met repeteren. Zo ook Pop- en Rockkoor 7th Street dat op 26 maart optreedt in Winkelcentrum Beverwaard in IJsselmonde en in Winkelcentrum Lage Land in Prins Alexander. “Uiteraard hoefden we daar niet lang over na te denken”, reageert koor-oprichter Erna van der Meulen. “We mogen weer!”.

De Rotterdamse Wijken Show is onderdeel van ‘Maak Mee In Je Wijk’, een samenwerking van O. Rotterdam, Cultuur Concreet en Fanatics. Cultuur Concreet biedt de komende maanden een ‘cultuurboost’ aan 25 Rotterdamse makers. Hierdoor komen weer nieuwe voorstellingen, workshops en exposities tot stand. Daarnaast is er in april een kick-off van talentenpodium Fanatics, met dans, muziek, zang en spoken-word. Het complete programma van Maak Mee In Je Wijk is te zien op de gelijknamige website.

Maak Mee In Je Wijk is de komende maanden ook te volgen via OPEN Rotterdam. In een zesdelige serie doen we verslag van de Rotterdamse Wijken Show, de Cultuur Boost van Cultuur Concreet en de talentenjacht van Fanatics. Bekijk hier alle afleveringen.