Shareaty en Leger des Heils slaan handen ineen en pakken kerstmaaltijdpakketten in

Iris pakt samen met het Leger de Heils maaltijdpakketten in voor mensen die het wat minder hebben. Ze hoopt zo dat ook zij een mooie kerst kunnen hebben.

“Alle restaurants waar wij normaal gesproken voedsel aan leveren zijn dicht. Normaal is er dan een leuke feestmaaltijd of een gala, maar dat ging niet door vanwege corona. Dus ik dacht: daar moeten we toch iets op kunnen verzinnen. 

Dus toen kwamen we op het idee om maaltijdpakketten te maken”, vertelt Iris. Willem Urgert is sinds twee jaar heilsoldaat bij het Leger de Heils. “Ik doe dit vanuit mijn geloof. Ik wil klaarstaan voor anderen, zeker in deze moeilijke tijd”, zegt hij.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/kgHYsDCD7vc” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Eerste pakketten
De eerste pakketten deelt Iris uit aan Korps Rotterdam-Oost van het Leger des Heils. Roel Rijnsburger is er maar wat blij mee. “Wij hebben samen met Shareaty en het Buurtsteunpunt afgesproken dat wij veertig van deze kookpakketten krijgen. Dat is een beetje om de mensen te stimuleren om mensen uit te nodigen, zodat ze samen kunnen eten”, vertelt hij. 

Zelf viert hij Kerst ingetogen, net als Iris. “Ik ga het met familie vieren, maar heel erg verspreid over de dagen en heel klein”, besluit zij.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat