Sharon en Brecht uit Feijenoord en het Centrum geven Rotterdammers het zelfvertrouwen terug

Cultuur kan je zelfvertrouwen een boost geven, daar twijfelen deze culturele initiatiefnemers niet aan. Sharon Lang van The Natural Hair Club en Brecht Hermans van de Toneel Lees Club laten dat steeds weer zien. Allebei hadden ze in hun jeugd weinig zelfvertrouwen, maar nu helpen ze anderen.

“Ik ben nu echt wel de persoon die ik als klein meisje nodig had”, vertelt Sharon Lang. “En daar haal ik enorm veel voldoening uit, omdat ik weet wat voor gemis het kan zijn”, gaat ze verder. The Natural Hair Club uit Feijenoord bestaat al tien jaar en heeft 40 duizend leden. De grote en kleine activiteiten draaien om zelfacceptatie en zelfvertrouwen. Sharon wil dat vrouwen weten dat ze ook mooi zijn als ze niet aan het westerse schoonheidsideaal van lang stijl haar voldoen.

De Vlaamse Rotterdammer Brecht Hermans organiseert in Leeszaal West de Toneel Lees Club. “Het theater zit in ons”, zegt Hermans. In zijn toneelclub mag dan ook gehuild, geschreeuwd, gelachen worden. Toneel maakt volgens hem vrij. “En dat heeft mij als tiener ook gered”, vertelt hij. “Het is die ervaring die ik ook wil delen. Je ziet mensen groeien.”

 

Maak kennis met de aandrijvers van cultuur in jouw wijk in de serie: Cultuur Dichtbij. Over Rotterdammers die zich kosteloos inzetten voor cultuur in de buurt.

Dit programma is mede mogelijk gemaakt door Cultuur Concreet