Ook Rotterdamse dorpen rijk aan cultuur door bewoners zoals Helma en Wim

Cultuur alleen in de stad Rotterdam? Echt niet! Ook in de Rotterdamse dorpen zetten Rotterdammers zich in voor cultuur dicht bij huis.

“iCOON is een museum in een hele mooie, minimalistische betonnen bunker op een prachtig stukje duin”, vertelt Helma Vlemmings uit Hoek van Holland. “Als mijn droom uitkomt, wordt dit de plek voor minimalistische kunst en vormgeving.” Die plek is er nog niet in Nederland en ze zou van thuis graag die plek maken. Waarom? “Uit liefde voor de kunst, uit liefde voor Hoek van Holland!”

Van het oude voetbalveld zie je niets meer. De Dorpstuin van Rozenburg staat nu op die plek. Wim van Hulten is er maar wat trots op. Van appelbomen, het voedselbos, een bosje Russisch zoethout, hij weet het allemaal te staan. “Het is een compleet plaatje natuurlijk.” En de mensen uit Rozenburg? Die komen naar de tuin om te ontspannen, plukken en fotograferen.

 

Maak kennis met de aandrijvers van cultuur in jouw wijk in de serie: Cultuur Dichtbij. Over Rotterdammers die zich kosteloos inzetten voor cultuur in de buurt. Eerdere afleveringen zie je hier.

Dit programma is mede mogelijk gemaakt door Cultuur Concreet.