Singel aan de Groene Hilledijk weer schoon na opruimactie zakkenvullers van Bloemhof

De vrijwilligers van ‘Zakkenvullers van Bloemhof’ hebben zondag de singel aan de Groene Hilledijk uitgebaggerd. In totaal hebben zij vier volle zakken met afval, houten platen en een fiets uit het water gehaald. “We doen dit uit liefde voor de natuur. Er zijn veel vogels op dit moment aan het broeden en die hebben een schone leefomgeving nodig”, vertelt initiatiefnemer Eveline van Wanrooij. 

De zakkenvullers hebben onder meer piepschuim, plastic zakjes, petflessen, bier blikjes en ander drijfafval eruit gehaald. “De kroegen zijn gesloten en daarom liggen er veel flessen in het water van mensen die een drankje doen langs de singel. De wind en meeuwen spelen ook een grote rol in dit afvalprobleem”, aldus Eveline. 

De zakkenvullers van Bloemhof zijn al drie jaar actief in Rotterdam-Zuid. In al die jaren hebben ze meer dan duizend uur gespendeerd aan het opschonen van de singels en ruim driehonderd volle zakken verzameld. “Het begon nadat ik allemaal klachten las in een Facebookgroep over al het vuil in de singels. Zelf woon ik in Feijenoord dus het motto is ‘Geen woorden, maar daden’.”

Samen met een hecht team van vrijwilligers probeert ze zich elk weekend in te zetten voor een schonere leefomgeving en dat levert soms bijzondere vondsten op. “Het gekste wat wij ooit uit het water hebben gehaald is een kluis. We hebben de politie gebeld en toen de kluis eenmaal open ging, zaten er alleen ‘vieze’ magazines in”, vertelt de initiatiefnemer lachend.

Bekijk hieronder foto’s van de opruimactie van afgelopen zondag: