Sint voor elk Kind regelt duizenden cadeaus voor kinderen

Jolanda Hoogenboom van Sint voor elk kind is deze periode druk bezig met het maken van cadeaupakketjes. Ze deelt cadeaupakketjes uit aan kinderen die leven onder de armoedegrens. Acht jaar geleden begon ze ermee en nu staat de teller al op meer dan 10.000 uit te delen pakketjes.

Ze krijgt de adressen van de hulpbehoevende kinderen via de voedselbank maar ook de organisatie Veilig Thuis. Inmiddels is Sint voor elk Kind zo’n bekend fenomeen dat Jolanda zelfs al aanmeldingen krijgt in februari. “Het begon eigenlijk acht jaar geleden toen ik een keer in een speelgoedwinkel stond. Een vrouw voor mij in de rij bij de kassa wilde twee cadeautjes kopen. Ze had maar 1,60 euro bij zich en het was twee euro. Er stond een jong meisje achter de kassa die er eigenlijk maar weinig begrip voor had.

Dus ik besloot die twee euro neer te leggen op de balie. Tot mijn verbazing viel die mevrouw mij huilend in de armen. Ze zei: ‘Dankzij u hebben mijn kinderen een Sinterklaascadeautje.’ En eenmaal in de tram terug naar huis daalde het besef bij mij in. Ik vind niet dat een kind de dupe moet zijn van de situatie van de ouders. Elk kind krijgt van mij dus een Sint”, besluit Jolanda.