Skadi trots op ‘hun’ Marieke Keijser, ondanks pijnlijke finish

De Olympische Spelen in Tokyo is in volle gang. Team Nederland weet met roeien vijf plakken (1 goud, 2 zilver, 2 brons) te verzamelen. Skadi roeister en Rotterdams trots, Marieke Keijser, greep afgelopen nacht helaas naast een gouden medaille en moet genoegen nemen met brons. Nederland steekt duo Keijser en Paulus een hart onder het riem op social media.

‘Over 3 jaar goud’ wordt geroepen op Twitter. Het artikel gaat door onder de tweet.

Op het puntje van de stoel
Vriendinnen en Skadi leden, Susanne en Tessa, moedigden hun vriendin aan in de nacht van donderdag 29 augustus en vrijdag 30 augustus. “Spannend”, zegt Susanne in het filmpje. De twee zitten op het puntje van hun stoel: “Marieke staat voor. En nu moeten ze het volhouden”.

Bekijk hier hoe de vriendinnen naar de wedstrijd keken. Het artikel gaat door onder de tweet.

Ook zij zagen hoe het duo verkrampte in het zicht van de finish, maar Tessa laat weten dat ze het hoe dan ook heel tof vindt: “Het was zo’n ontzettend gave race en Marieke en Ilse hebben echt het beste laten zien! Het veld lag zó dichtbij elkaar dat het tot het einde spannend was”.

De Rotterdamse VVD laat op social media weten trots te zijn op de ‘Rotterdammert’ Het artikel gaat verder onder de tweet.

‘Als vriendinnen, maar ook met heel Skadi trots op Marieke’

Uiteraard zijn Tessa en Susanne ook enorm trots: “Wij zijn als vriendinnen, maar ook samen met heel Skadi ontzettend trots op Marieke. Naast het feit dat topsport ontzettend veel vraagt van de roeiers, waren de omstandigheden tijdens deze Olympische Spelen erg moeilijk. Ontzettend welverdiend nemen zij dus een plak mee naar huis!”

Lees ook: Toproeister Marieke Keijser krijgt eigen steiger