Spannend! Intieme ontboezemingen over politici in deze podcast over de gemeenteraad

Wat hebben frietsnijders met wijkvisie te maken? Ruikt de raadszaal naar citroen of naar azijn? En zitten er nou eigenlijk al asielzoekers op die boten in de Parkhaven en Schiehaven? Politieke ambitie en intieme ontboezemingen – de tweede aflevering van de politieke podcast Ropopo, de Rotterdamse Politieke Podcast, bulkt ervan.

Foto: Florian Braakman

Kan een cover van Frans Bauer de PvdA op de kaart zetten? Presentatoren Ferrie Weeda en Tara Lewis denken van wel, en presenteren een campagnestunt voor Richard Moti. VOLT-lijsttrekker Imane Elfilali onthult haar verborgen talent en wethouder Arjan van Gils vertelt over zijn irrationele neigingen.

Ombudsman Marianne van den Anker kondigt verder de strijd aan tegen de loketten-jungle en Ahmed Abdillah (“gewone burgers hebben niks in te brengen”) vertelt over zijn kandidatuur voor de wijkraad Afrikaanderwijk.

Ropopo is een laagdrempelige podcast over de Rotterdamse politiek, met inhoud, humor en een beetje tempo. Smeuïg nieuws, persoonlijke inzichten, gasten en discussie.