Speciale stille plekken door de stad voor studenten

Studenten hebben te maken met veel prestatiedruk op school. Die druk leidt bij de studenten tot veel stress. En bij langdurige stressklachten kunnen studenten zelfs een depressie of burn-out oplopen. Speciaal voor die studenten zijn stille plekken in Rotterdam ingericht.
De stille plekken zijn bedoeld om even rustig de dag af te sluiten. Zo is in het Stadhuis een binnentuin te vinden en vind je bij de Hofbogen een luchtpark waar je omringd wordt door groen. Ook bij de Laurenskerk is een stil plekje te vinden: voor de kerk vind je een tuin waar je midden in de stad toch tot rust kunt komen.

Therapeut en coach Dina Monteiro denkt dat depressies en burn-outs vooral komen door de hoge prestatiedruk die de maatschappij stelt. Bij depressies komen veel mentale en lichamelijke problemen kijken. “Je hebt onder andere slaapproblemen en je bent somber.”

Studente Afifah is al drie jaar depressief, maar schonk daar eerst geen aandacht aan en begon alsnog met haar studie. “Het is net een rugzak vol met bakstenen en op een gegeven moment val je”, zegt ze.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat