Speciale zomerprogrammering OPEN Rotterdam TV elke maandag

De zomer is al een aantal weken van start. De komende zomerweken is er elke maandag een speciale zomerprogrammering op OPEN Rotterdam TV. We zenden de mooiste programma’s van het afgelopen jaar uit. En deze week zenden drie bijzondere portretten uit.

Oekraïense Viktoria vlucht met kinderen
De Oekraïense Viktoria is in maart met haar twee kinderen, dochter Alisa van 11 en haar 6 jaar oude zoontje Mark, gevlucht uit Kyiv. Na twee heftige weken in Polen, waar ze met 11 mensen en 2 dieren in een tweekamer appartement zat, is ze terechtgekomen in een appartement in Rotterdam Blijdorp, waar ze haar leven weer probeert op te pakken.

Samir uit Syrië
Samir Bakir kwam 6 jaar geleden na een lange omzwerving met zijn gezin in Middelland wonen. Een paar jaar daarvoor ontvluchtte hij zijn thuisstad Aleppo en de oorlog in Syrië. Dankzij buurvrouw Joke wist hij de weg te vinden naar Het Wijkpaleis. Daar pakte hij zijn geliefde kleermakersvak weer op.

Kapper Jocelyne helpt Rotterdammers in nood
Rotterdammers met financiële, huisvestings- of verslavingsproblematiek kunnen bij koffiezaak BLEND in Bloemhof terecht voor een gratis knipbeurt, kop koffie en een tweedehands kledingstuk. De actie heet ‘Geknipt voor de toekomst’ en is bedacht door haarstylist en barbier Jocelyn. Zij was tot 2017 zelf verslaafd en dakloos.

Volgende week blikken we terug naar een nieuw programma.