Spectaculaire schepenparade voor Sophia Kinderziekenhuis

Twintig schepen deden mee aan schepenparade Varen voor Sophia op de Maas om geld op te halen voor kinderen in het Erasmus MC – Sophia Kinderziekenhuis. Onder andere varend monument ‘de Helena’, oud-directievoertuig ‘de Maze’, zeilcharterschip ‘Zeeland’ en de Pannenkoekenboot deden mee aan dit evenement voor het goede doel.

Ook Raderstoomboot ‘de Majesteit’ deed mee aan de vaartocht. Op het schip konden patiënten met hun ouders meegenieten van dit bijzondere schouwspel. “Met elkaar stonden we tijdens de vaart extra stil bij de kleine helden en heldinnen van het Sophia Kinderziekenhuis. Zij ervaren vaak dagelijks hoe het is om te leven met hun beperking of ziekte en verdienen het zo om het ziek zijn even te kunnen vergeten” aldus projectleider Mariska Kavelaar.

Varen voor Sophia werd georganiseerd door de Stichting Vrienden van het Sophia en had als doel om geld op te halen voor het Sophia Kinderziekenhuis. Om zo de beste zorg voor zieke kinderen te kunnen leveren. Er werden donaties gedaan door alle deelnemende schepen, er werd een loterij georganiseerd en diverse eigen initiatieven werden waargemaakt. De totaalopbrengst wordt volgende week op feestelijke wijze bekend gemaakt.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter