Speeltuinen op Zuid bieden verkoeling

Speeltuin Vreewijk de Vaan heeft de waterglijbaan al klaar staan voor de kinderen. De glijbaan is gehuurd en daarom zit de waterpret er bijna op. Bestuurslid Dave Stijl zegt dat de glijbaan ongetwijfeld nog wel terugkomt deze zomer, maar voorlopig is vandaag de laatste dag. “We hebben in iedere geval genoeg water om de kinderen te ontvangen”, aldus Stijl.

Speeltuinvereniging Hillesluis heeft een waterkraan waar kinderen gebruik van kunnen maken. Als het echt warm wordt, gaat de brandslang naar buiten. Er is in ieder geval genoeg water. Als het echt te warm wordt, krijgen de kinderen ijsjes uitgedeeld, vertelt een medewerker.

Speeltuin Pendrecht in Charlois heeft een grote zwembad en ook een badje voor de kleintjes. Verder staat overal wel water, zodat de kinderen genoeg verkoeling hebben. “Als het heel warm is dan hebben we ook waterbalonnen, dat vinden de kinderen erg leuk”, aldus Sylvia Oostende, vrijwilliger en beheerder. Ze kijkt altijd of ze iets kan doen, zodat de kinderen wat te doen hebben. En ze is eigenlijk vrij vandaag, maar ze vindt het zo belangrijk, dat ze speeltuin toch opent vandaag.

Speeltuin IJsselmonde biedt dezelfde verkoeling met hun badje, superglijden en een extra opblaasbad. Met sop en water en genoeg schaduw genieten kinderen ook hier van het mooie weer.
Verder heeft Speeltuin Klimroos in Bloemhof ook een waterglijbaan.

Foto: Facebook Speeltuin Vreewijk de Vaan.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat