Speeltuinvereniging de Stormpolder in financiële problemen: ‘We hopen op een wonder’

Speeltuinvereniging de Stormpolder in Beverwaard heeft grote financiële problemen. Door de coronacrisis heeft de vereniging, die al veertig jaar bestaat, lange tijd geen inkomsten gehad en extra steun vanuit de gemeente blijkt niet mogelijk. De vrijwilligers hebben slapeloze nachten over de toekomst van ‘hun kindje’ en starten daarom een doneeractie.

De ouders van Mirella Jager Bons opende in 1983 de deuren van de speeltuin aan de Valkenburgsingel. Een aantal jaren geleden nam Mirella het stokje over van haar vader en moeder, maar trots is ze op dit moment niet: “Het voelt als falen.”

Mirella en de andere vrijwilligers trokken in 2020 al aan de bel bij de gemeente en lieten weten het financieel niet te redden, maar dat haalde niets uit: “Er waren geen extra potjes, anders moesten ze bijvoorbeeld ook de honkbalvereniging helpen.” En dus betaalde Mirella de vaste lasten van de speeltuin met de speeltuinsubsidie, maar ook dat was niet toereikend. Inmiddels heeft de club een schuld opgebouwd van meer dan 25.000 euro. “De gemeente heeft ons geadviseerd failliet te gaan, maar mijn ouders hebben dit opgericht en ik kan dat niet over mijn hart verkrijgen.”

De teller van de doneeractie staat op bijna 500 euro en dus heeft de Stormpolder nog een lange weg te gaan. Mirella ziet het somber in: “Het is onze laatste strohalm, we hopen echt op een wonder.” Mocht de speeltuin verdwijnen, dan is dat voor de buurt een groot gemis: “We zitten in Beverwaard, hier woont van alles maar er woont niemand van de rijke tak. De speeltuin verbindt kinderen en ouders, als ze niet op vakantie kunnen is dit hun uitje.”

Gelukkig kon de Stormpolder afgelopen week open met Koningsdag, een oppepper voor de financiën. Om wat extra centjes te verdienen riep de vereniging op om rommelmarkt spullen te doneren die de speeltuin kon verkopen. Dat lukte aardig en ook de hele meivakantie verkoopt de vereniging nog deze donaties. Hoe de toekomst er uit ziet blijft onduidelijk, Mirella hoopt in ieder geval een groot slot aan het hek, zo lang mogelijk uit te kunnen stellen.