Sporten voor speciaal onderwijs in het Zuiderpark

Het Zuiderpark aan de Oldegaarde in Rotterdam-Zuid stond donderdag in het teken van sport op maat. Het team van Thuis Op Straat verzorgde daar in samenwerking met de Dirk Kuyt Foundation, Rotterdam Sportsupport en de Gemeente Rotterdam een sportdag voor scholieren met een beperking.

Scholieren uit het speciaal onderwijs in Rotterdam kregen de gelegenheid om twee clinics te volgen met de keuze uit vijf klassieke verenigingssporten als tennis, basketbal en aikido en vijf urban sporten als BMX, Freerunnen en Streetdance. De sportdag begon met een openingswoord door presentator Quintis Ristie, die de scholieren nog een hart onder de riem stak: “Je gaat een sport doen die je nog nooit hebt gedaan, het is belangrijk om zo veel mogelijk mee te doen. Soms is het moeilijk, maar pas als je het hebt geprobeerd weet je of je het kan!”.

“Samen met de kinderen hebben de docenten al een keuze gemaakt voor de sporten die goed bij ze passen”, zegt Kaj Dijkhuizen van Thuis Op Straat Zuiderpark. “Ze maken kennis met een urban sport en een traditionele verenigingssport om zo hun eigen talent te ontdekken.”

Die ontdekkingstocht viel niet mee, zeker niet voor Precious en Isis, twee leerlingen bij Koninklijke Visio. De dames hebben allebei moeite met het zien van diepte. “Ik kan de grond wel zien, maar je moet mij niet op een hoog iets gaan zetten, dat gaat fout”, zegt Isis, die ondanks de moeite toch erg van de circusclinic heeft genoten. Daarna was het door naar basketbal. “Die trucjes (een bal op je vinger laten draaien) lukten echt niet,” zegt Precious, “er werd vooral meer gelachen dan echt basketbal gespeeld, maar daarna speelden we een partijtje en dat was wel weer serieus.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat