Sportfilmmakers beginnen 2 oktober crowdfunding campagne

Na een succesvolle eerste editie van de Sport Film Award tijdens het Sport Film Festival Rotterdam (SFFR), steunt CineCrowd i.s.m. Topsport Rotterdam en OPEN Rotterdam opnieuw Rotterdamse sportfilmplannen. De ingestuurde plannen voor de tweede editie zijn bekeken en de filmmakers zijn bekend.

Leo Oldenburger, Ross Walker en Wendelien Voogd gaan hun filmplan ontwikkelen. Zij ontvangen een bijdrage van 5.000 euro voor hun crowdfunding campagne en maken tijdens het Sportfilmfestival Rotterdam kans op de Sportfilm Award ter waarde van 2.000 euro.

Van 2 oktober tot 3 november kan gedoneerd worden voor de drie plannen. Dit kan via www.cinecrowd.com. De première van de films die hun crowdfundingactie compleet krijgen vindt plaats in april 2018 tijdens het Sport Film Festival Rotterdam. Diezelfde avond zijn de films ook te zien op OPEN Rotterdam!

Sportverslaggever Leo Oldenburger wil een documentaire maken over het verhaal van De Panda’s. Al jaren is hij gefascineerd door het verhaal van de Rotterdamse IJshockeyclub. De mannen debuteerden 30 jaar geleden op hoogste niveau en wisten meteen de landstitel te pakken. Het was een korte maar succesvolle periode. Destijds wist De Panda’s zelfs de halve finale van de Europa Cup te bereiken. Via een crowdfundingsactie hoopt Oldenburger 7.000 euro op te halen, zodat hij de documentaire kan realiseren.

RTV Rijnmond interviewde Leo over zijn documentaire. Check hier de reportage.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat