Stijging kansrijke gezinnen in wijken rondom centrum

Er zit een stijging in het aantal kansrijke gezinnen dat in de wijken rondom het centrum van Rotterdam komt wonen. Het Rotterdamse college had als doelstelling meer draagkrachtige gezinnen. Met deze stijging is dit doel behaald.

De stijging komt onder andere door de groei van het aanbod in grotere woningen, de verhuizingen naar deze wijken, meer goede scholen en meer groen en speelruimte. Daarnaast zijn er de afgelopen jaren veel nieuwbouwwoningen opgeleverd.

De gemeente werkt eraan om Rotterdam een sterke stad met een sterke economie te maken. Met het programma Kansrijke Wijken ondersteunen zij zoveel mogelijk initiatieven die eraan bijdragen dat nog meer gezinnen in de stad blijven en komen wonen. De inzet richt zich op de wijken rondom het centrum: Oude Noorden, Nieuwe Westen, Middelland, Liskwartier, Nieuw-Crooswijk, Kralingen-West, Lloydkwartier, Katendrecht en Kop van Zuid-Entrepot.

Droomstraten is een onderdeel van het programma. In het project Droomstraten ontwikkelen bewoners plannen om hun straat beter te benutten voor spelen en ontmoeten. Er zijn negen Droomstraten gestart in straten waar veel gezinnen wonen. Dit zijn de Berkelselaan, Kettingstraat, Blommerdijkselaan, Lamberstusstraat, Noordplein, Brancobuurt, Kaap Workout de Peperklip en De 3 Straatjes in Middelland. Dit jaar hebben nieuwe droomstraten hun plannen ingediend.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat