Swingmarket, kledingbank en Hutspot in Zuid

Armoede is een belangrijk onderwerp tijdens de verkiezingen in Rotterdam. Zo ook in Rotterdam-IJsselmonde. In de wijken worden en diverse activiteiten georganiseerd om mensen te helpen en ondersteunen. Een voorbeeld daarvan is de Swing Market, maar ook de kledingbank in de Beverwaard en Hutspot in Lombardijen. 

Manuela de Laat van de Swing Market: “De armoede, ja, die is er en ja: die is groot, heel groot.” De supermarkt voor minima is voor iedereen, maar er zijn ook meer dan 300 mensen met een pasje waarmee ze gratis boodschappen kunnen doen en volgens Manuela komen er elke week mensen bij. “Dat is best veel en dat houdt in dat er echt wel armoede is.”

Behalve de Swing Market, is er bijvoorbeeld ook de kledingbank in Beverwaard, waar mensen kleding kunnen krijgen, en Hutspot in Lombardijen, waar ook mensen zonder geld een hapje kunnen eten.

Op 21 maart dit jaar gaat ook Rotterdam naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen en ook dit jaar doet OPEN Rotterdam verslag uit de wijk met de bekroonde serie Stem uit de Wijk. Elke week duiken onze verslaggevers onder in één van de gebieden van Rotterdam en achterhalen wat er leeft onder álle Rotterdammers!

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat