Talentenjacht Fanatics maakt na vier jaar comeback in de Maassilo

“Of ik ga winnen, dat weten we niet. Maar ik vind het niet erg, zolang ik mijn dingen opbouw en socialize, win ik eigenlijk nog steeds.” Zangeres Shirley Adney (22) is klaar voor haar plekje op het podium van talentenjacht Fanatics dat 21 april een comeback maakt in de Maassilo in Rotterdam.

In deze nieuwe aflevering van Maak Mee In Je Wijk ontmoeten we een aantal deelnemers van Fanatics bij de kick-off ter voorbereiding op de grote avond. Ook bezoeken we een repetitie van zangeres Shirley Adney.

Fanatics organiseerde in 2018 een laatste editie, maar is sinds dit voorjaar weer terug. Negen acts nemen het tegen elkaar op in een discipline naar keuze. Er is muziek, dans, zang, rap, spoken-word en mode te zien en te horen. De winnaar gaat naar huis met een juryprijs ter waarde van 2000 euro, te besteden aan verdere ontwikkeling van de act. Ook is er een publieksprijs ter waarde van 500 euro. Juryleden zijn Alida Dors, Rajiv Bhagwanbali, Jeffrey Ghazi.

Fanatics is een samenwerking tussen Maak Mee In je Wijk, Quardin, 010Jam, SKVR en Gemeente Rotterdam. Maak Mee In Je Wijk is een initiatief van O. Rotterdam, Cultuur Concreet en Fanatics om cultuur in de verschillende wijken te herstarten. OPEN Rotterdam doet verslag van de verschillende onderdelen. Bekijk hier de afleveringen over de Rotterdamse Wijken Show terug.