Talkshow Rotterdam Pride over seksuele diversiteit

Het Arminius kleurde alle kleuren van de regenboog voor een talkshow van de Rotterdam Pride, onder leiding van NOS presentator Winfried Baijens. Samen met panelleden heft het publiek antwoord proberen te geven op de vraag: Hoe kan Rotterdam een stad zijn waarin iedereen zich thuis voelt met alle verschillen die er zijn?

Een van de gasten was Hanneke Takkenberg, Chief Diversity Officer Erasmus Universiteit. Zij maakte een digitale denkwolk met de bezoekers met steekwoorden die Rotterdam nodig heeft om acceptatie te kweken voor verschillen en diversiteit te stimuleren.

Tofik Dibi gaat met de billen bloot tijdens zijn gesprek in de biechtstoel met Winfred. In een eerder interview gaf hij aan niet homo te zijn, maar kwam later alsnog uit de kast. Tofik vertelt waarom hij dat destijds niet heeft opgebiecht. Hij kwam pas een jaar geleden uit de kast, omdat hij er op dat moment pas aan toe was. Iets wat door de media niet altijd begrepen werd. Hij was bang dat na zijn coming-out hij niet meer bij bepaalde gemeenschappen zou horen.

Er was aandacht voor diversiteit en seksualiteit binnen de verschillende culturen. Verder was er een quiz over seksualiteit en diversiteit en een dansoptreden van Gil Gomes.