Terras in de binnentuin moet sluiten: ‘Zonder tuin is het niet meer de Kok en de Tuinman’

Restaurant De Kok en de Tuinman hebben te horen gekregen dat zij de binnentuin niet meer mogen gebruiken als terras. Dit als gevolg van klachten van buurtbewoners, die opvallend genoeg, niet aan de binnentuin grenzen. De Kok en de Tuinman kregen dit nieuws onlangs te horen van de gemeente Rotterdam en zijn totaal overdonderd.  Daarom wordt er nu een petitie gestart.

Het team is in de zomer van 2018 rond de tafel gegaan met de buurtbewoners en de wijkraad, waar diverse klachten binnenkwamen. De buren die niet aan de binnentuin grenzen, sturen zowel bij de gemeente als bij de wijkraad jarenlang klachten in, maar stappen nooit op Anne en Ceciel persoonlijk afl. De restauranteigenaren hadden afgesproken met de buurtbewoners, dat zij via WhatsApp laten weten wanneer zij overlast ervaren. Dit is echter nooit gebeurd. ‘’Wij zijn zeker een week helemaal van slag geweest. Met het team zijn wij direct een petitie gestart”, zo vertellen Anne en Ceciel. De buren die wel aan de tuin grenzen geven overigens aan nooit last te hebben ervaren wat bijzonder is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In actie komen 

Op het gebied van horecabeleid in de stad, is er veel veranderd, er wordt namelijk geen vergunning verstrekt aan ‘nieuwe binnentuinen’. Het restaurant heeft bovendien geen terrasvergunning. Dit werd tijdens de coronatijd door de vingers gezien om het hoofd boven water te houden. ‘’De tuin is een essentieel deel van ons concept. Zonder tuin, is het niet meer de Kok en de Tuinman.’’ Er zijn 5000 handtekeningen nodig, ondertussen hebben ruim 900 mensen de petitie ondertekend. Wij willen daarom een dringend verzoek doen aan de gemeente Rotterdam om hun besluit in heroverweging te nemen. meldt het duo.‘’We zijn totaal overdonderd, maar hopen gewoon dat het bij de juiste mensen terechtkomt, zodat het gesprek wordt aangewakkerd.”