Thea uit Bloemhof krijgt haar wens: ‘het Dammetje’ officieel geboren

De Lange Hilleweg in Bloemhof heeft er een nieuw straatnaambordje bij. De middelste brug werd in de volksmond altijd al ‘het Dammetje’ genoemd maar door initiatiefnemer Thea van Gils is dat nu ook de echte naam. Na bijna twee jaar touwtrekken met allerlei instanties prijkt het bordje dan eindelijk aan de voet van de brug.

“In het verleden kwamen er jongeren van toen hier samen. Toen lagen er nog echt dammetjes”, legt Thea uit over de achtergrond van de benaming van de brug. “Sindsdien is deze oversteekplaats door Bloemhoffers altijd het Dammetje genoemd. Nu kan dat ook officieel.” Tijdens een buurtfeest vol muziek en lekker eten is de brug aan de buurt onthult. “Na al dat getouwtrek met onder andere de gemeente ben ik wel heel blij dat het nu eindelijk klaar is”, lacht Thea.

‘Bloemhof wordt extra gezellig’
De wijk Bloemhof is stevig aan het opfleuren. Twee weken geleden werden er 80 nieuwe plantenbakken geplaatst op de bruggen over de Lange Hilleweg op initiatief van Stadsmarinier Nienke Riemersma. Ook Thea heeft naast haar Dammetje ook niet stilgezeten. Mede door haar is het plein bij de Lange Hilleweg opgeknapt met meer groen, een speeltuintje voor kinderen en mooie mozaïek details bij de voorheen betonnen, kleurloze zitplekken. “Je kan stil blijven zitten en wachten tot er iets gedaan wordt maar je kan ook gewoon zelf iets doen om het gezelliger te maken.”

Bruggen in Bloemhof voorzien van 80 nieuwe plantenbakken