Theater van het Weerzien: Een theatervoorstelling voor je deur in Feijenoord

Theaterorganisatie Wat We Doen gaat letterlijk de straat op met de nieuwe voorstelling Theater van het Weerzien. Deze voorstelling wordt gespeeld bij bewoners van Feijenoord op de stoep. Door de corona crisis heeft Wat We Doen al zijn lopende voorstellingen moeten afzeggen. Daarom brengt de organisatie nu een serie verschillende korte voorstellingen die zij bij de deur, galerij, voortuin of onder het raam brengen in Rotterdam-Zuid

De eerste voorstellingen zijn al een feit. De organisatie is begonnen met drie Rotterdamse acteurs. Hoe werkt het? Er wordt aangebeld en er wordt gevraagd of de bewoner tijd voor -en zin heeft in een korte voorstelling voor de deur. Als dat het geval is dan gaat de voorstelling officieel van start. De verhalen zijn persoonlijke verhalen van de spelers. Ook is de organisatie altijd nieuwsgierig naar de verhalen van de bewoners. Die worden na afloop vaak gedeeld.

Wat We Doen is een Rotterdamse theaterorganisatie van regisseur Floris van Delft. De organisatie maakt, door middel van theater, actuele maatschappelijke dilemma’s bespreekbaar. Theater van het Weerzien is een verzameling van verhalen die gaan over weerzien. Niet zo zeer uit de afgelopen tijd, maar van alle tijden. De voorstellingen worden naar de deur van mensen gebracht, omdat door de coronacrisis mensen ook lang niet de deur uit zijn geweest en nog steeds vaak niet kunnen. 

Benieuwd naar de planning? Houd de website in de gaten. Zeker als je in Feijenoord woont! Het project zal een paar weken duren. 

Theaterorganisatie Wat We Doen maakte eerder dit jaar de veelgeprezen voorstelling ‘Hoe ik talent voor het leven kreeg’. Hieronder kan je de reportage over deze voorstelling terugkijken.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat