Thuis in Rotterdam: Rotterdammers over hun leefomgeving en thuisgevoel

De Rotterdam Architectuur Maand strijkt neer in onze stad met ook dit jaar een rijk programma van onder andere lezingen, gesprekken, tours en tentoonstellingen over architectuur. De hoofdtentoonstelling: (T)huis gaat over thuisvoelen in een veranderende leefomgeving. In de driedelige serie Thuis in Rotterdam gaan wij de straat op en geven we Rotterdammers een stem over hun thuisgevoel.

Je leefomgeving bepaalt nogal wat voor jou: waar je kan lopen en zitten, waar je eten kunt halen en waar je huis kan staan. Wat hebben Rotterdammers nodig om zich ergens echt thuis te voelen? En wat zouden zij willen veranderen in hun buurt of straat? Voor de eerste aflevering van Thuis in Rotterdam vragen we dat op het Afrikaanderplein en in het centrum van de stad.

Tentoonstelling (T)huis
Met de wooncrisis en daaraan gekoppelde bouwopgaven als uitgangspunt presenteert de Rotterdam Architectuur Maand de hoofdtentoonstelling (T)huis. Een tentoonstelling van een serie projecten over het thuisvoelen in een veranderende leefomgeving.

De tentoonstelling en Het Podium zijn de hele maand juni gratis te bezoeken tijdens de Rotterdam Architectuur Maand, in én op Het Nieuwe Instituut. Meer info over de tentoonstelling vind je hier.

De serie is mede mogelijk gemaakt door AIR en Rotterdam Architectuur Maand.