Thuis in Rotterdam: Wat typeert de woonplek van de Rotterdammers?

De Rotterdam Architectuur Maand strijkt neer in onze stad met ook dit jaar een rijk programma van onder andere lezingen, gesprekken, tours en tentoonstellingen over architectuur. De hoofdtentoonstelling: (T)huis gaat over thuisvoelen in een veranderende leefomgeving. In de driedelige serie Thuis in Rotterdam gaan wij de straat op en geven we Rotterdammers een stem over hun thuisgevoel.

Deze week zijn we bij het winkelcentrum Zuidplein en in Rotterdam-West. De grootste voordelen aan wonen in het centrum? Dat alles dichtbij is. Koffie- en eettentjes, markten, winkels, openbaar vervoer, theaters: niets is ver uit de buurt. Is dat wat de Rotterdammers nodig hebben om zich thuis te voelen? En wat typeert hun buurt nu écht? Die vragen stellen wij de Rotterdammers in de tweede aflevering van Thuis in Rotterdam.

Bekijk hier de eerste aflevering van Thuis in Rotterdam

Tentoonstelling (T)huis
Met de wooncrisis en daaraan gekoppelde bouwopgaven als uitgangspunt presenteert de Rotterdam Architectuur Maand de hoofdtentoonstelling (T)huis. Een tentoonstelling van een serie projecten over het thuisvoelen in een veranderende leefomgeving.

De tentoonstelling en Het Podium zijn de hele maand juni gratis te bezoeken tijdens de Rotterdam Architectuur Maand, in én op Het Nieuwe Instituut.

De serie is mede mogelijk gemaakt door AIR en Rotterdam Architectuur Maand.
Klik HIER voor meer informatie over deze maand vol architectuur.