Tjalling Vonk is ‘Rotterdamse Politicus van het jaar’

Raadslid Tjalling Vonk van de Christenunie-SGP mag zich vanaf dinsdag 14 december een jaar lang de ‘Beste Politicus van Rotterdam’ noemen. In debatpodium Arminius werd de prijs aan Vonk uitgereikt. Hij laat genomineerden Jeroen Postma (GroenLinks) en Dieke van Groningen (VVD) achter zich.

Eigen debatstijl
Vonk werd genomineerd voor de prijs door de jury vanwege zijn debatstijl. Zo schrijft de jury: “In de Rotterdamse raad, waar het er verbaal vaak hard aan toe gaat en krachttermen aan inflatie onderhevig zijn, valt Tjalling Vonk juist op door vast te houden aan zijn eigen, rustige debatstijl. Zo wist hij belangrijke resultaten te boeken op ‘zijn’ dossiers.’

Raadslid Postma werd genomineerd om zijn kritische doch constructieve aanpak en Van Groningen viel op door haar ‘praktische oplossingen die klein ogen – en daardoor niet altijd of meteen opvallen – maar wel groot leed kunnen voorkomen’ volgens de jury, die bestaat uit lokale politieke verslaggevers.

Vrouw
Vonk is blij met de prijs, maar looft vooral zijn vrouw: “Afgelopen anderhalf jaar was niet makkelijk, jij was er wel voor mij en ik  door de drukte niet altijd voor jou. Daarom in de eerste plaats, is deze prijs voor jou.”

De Jonge, Karremans, El Ouali
Tjalling Vonk wordt toegevoegd aan het lijstje ‘Beste Rotterdamse Politici’, eerder mochten Hugo de Jonge (CDA), Vincent Karremans (VVD) en Nourdin El Ouali (NIDA) zich politicus van het jaar noemen. In 2020 won Ruud van der Velden (PvdD) de eervolle onderscheiding.

Voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 sprak OPEN Rotterdam hoofdredacteur Celeste Boddaert de lijsttrekker van toen nog ChristenUnie/SGP Tjalling Vonk :

Komend jaar doet Vonk weer mee met de verkiezingen, dan alleen voor de ChristenUnie. De lijstverbinding met de SGP is er in Rotterdam niet meer.