Toekomst De Naber onzeker

De families van bewoners van De Naber, dependance van verpleeghuis De Hofstee in Ommoord, maken zich zorgen na de ontvangst van een brief met een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst op maandagavond 26 juni.

José Uithol, dochter van een van de 36 dementerende bewoners van De Naber, maakt zich zorgen over de toekomst van de beschermde woongroep. “De brief voor de informatieavond is laat verzonden”, aldus Uithol. “En het gegeven dat vanmiddag eerst het personeel wordt ingelicht, betekent waarschijnlijk niet veel goeds.”

Uithol vervolgt haar zorgen: “Als het ter ziele gaat, wat gebeurt er dan met de bewoners? Die zijn nu gewend aan hun vaste verzorgers en hebben binnen de gesloten deuren van de zorginstelling alle ruimte.”

In De Naber wordt, in tegenstelling tot veel andere zorginstellingen, nog door het personeel zelf gekookt en gewassen. De bewoners helpen dan bijvoorbeeld mee met het snijden en wassen van de ingrediënten of met het strijken van de was.

Update: Het voorstel ligt er om de begane grond van het pand vanaf oktober/november te sluiten. Wanneer dit gebeurt moeten 36 dementerende ouderen ergens anders ondergebracht worden.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat