Toekomst Schiezicht BoTu onzeker: organisatie zoekt buurtbewoners die willen aansluiten

Schiezicht in Bospolder-Tussendijken staat op losse schroeven. De buurtontmoetingsplek is daarom op zoek naar manieren om het concept door te kunnen blijven zetten. De organisatie zet zich in voor verbindingen in de wijk met activiteiten zoals; aanschuifmaaltijden ‘Schaften aan de Schie’ en het Naai-atelier. Wilma, Ania, Mirjam en Julia van Schiezicht vertellen podcastmaker Hugo Post in Gedeelde Grond alles over Schiezicht.

Schiezicht heeft noodgedwongen deze maand tijdelijk haar deuren gesloten. Om energie te besparen, maar ook om andere lokale organisaties en betrokken bewoners in Delfshaven te enthousiast te maken om zich aan te sluiten. Zo kan er samen een duurzaam plan gemaakt kan worden om deze plek voor de buurt te behouden.

Overal in de wijk Bospolder-Tussendijken werken mensen aan nieuwe commons: plekken en initiatieven die voor iedereen toegankelijk zijn en waar bewoners het voor het zeggen hebben. In de podcastreeks Gedeelde Grond van het IABR Commons Collectief BOTU en Media Atelier Delfshaven worden deze lokale initiatieven voor én door bewoners zichtbaar gemaakt.

Beluister hier de eerdere afleveringen van de podcast. Elke donderdag is er een nieuwe aflevering van deze podcast te beluisteren bij OPEN Rotterdam.